Полският колоездач Алан Банашек от отбора на Мазовше Серце Полски спечели

...
Полският колоездач Алан Банашек от отбора на Мазовше Серце Полски спечели
Коментари Харесай

Поляк поведе в Обиколката на България

Полският колоездач Алан Банашек от тима на " Мазовше Серце Полски " завоюва първия стадий от 67-мото издание на Обиколката на България. 22-годишният Банашек победи във финалния спринт на 128-километровия стадий от София до Пазарджик и излезе отпред в генералното класиране. Той взима " жълтото трико " на водач от французина Пиер Барбие ( " Нипо Делко " ), който бе с най-хубаво време в пролога в понеделник към катедралата " Александър Невски " в столицата.

Словакът Мартин Мучак от " Дукла " ще започва в утрешния втори стадий със " зеленото трико " за най-хубав спринтьор, до момента в който " бялото трико на червени точки " за най-хубав катерач е за Давиде Босе от италианския " Галина Колосио ". " Бялата фланелка " за най-хубав млад играч пое британецът Рийс Ууд от " Холдсуърт-Запи ".

В утрешния втори стадий колоездачите ще изминат 131 километра от Пазарджик до Пловдив, като ще преминат и към язовир Батак, където ги чака нанагорнище от първа категория, което е и най-тежкото в тазгодишното издание. Обиколката на България завършва в Бургас на 31 юли. Обиколката на България тази година се организира с поддръжката на ДЗИ.

Французин сграбчи жълтата фланелка в 67-ата обиколка на България
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР